Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular
» Forum Mağduriyeti
15/6/2011, 10:49 am tarafından ozgur

» nerdesiniz!!
5/4/2011, 11:49 pm tarafından erden

» Tanışma Mekanı
4/4/2011, 1:01 am tarafından erden

» MAIL-GURUP ÜYELİĞİ TAMAMLANANLAR
10/2/2011, 2:33 pm tarafından ozgur

» TÜRKİYE'DEKİ BASINÇ ODALARI
2/3/2010, 8:04 pm tarafından Admin

» "Service Unavailable" problemimize yanıt
3/11/2009, 11:24 am tarafından ozgur

» II.sınıf Dalgıc sınavı
13/10/2009, 8:26 pm tarafından pkurbagaadam

» SUALTI Gazetesi Bülten 28 Ağustos 2009
28/8/2009, 9:01 pm tarafından aksuna

» TSSF EĞİTMENLİK TALEBİ
31/12/2008, 11:23 pm tarafından barcın akkoca

TSSF EĞİTMENLİK TALEBİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

TSSF EĞİTMENLİK TALEBİ

Mesaj  barcın akkoca Bir 10/11/2008, 9:38 pm

Arkadaşlar merhaba,
TSSF eğimen balıkadamların Profesyonel Balıkadam ehliyeti almalarının karşılığında Profesyonel Dalgıç/Balıkadamlar da
TSSF eğitmen belgesi almak istiyorla. Bunun profesyonellerin en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum.
Denizcilik Müsteşarlığı web sayfasında bilgi edinme kısmından online kısmını seçip gerçek kişiler için başvuru formunu göndererek taleplerinizi bildirmelisiniz.

http://bilgi.ubak.gov.tr:9080/ULASTR/GetBasvuruYapAction.do?birimId=23468&kisilik=1&kullaniciId=1174

Ben nasıl bir cevap gelir diye aşağıdaki maili yazdım ve sizlerde kendi ehliyet sınıfınızı ve isminizi yazarak benzermailleri gönderirseniz baskı yaratırız. Gerekirse mahkeme yoluna gideriz.

Örnek Başvuru

Profesyonel Sualtı Adamları Yönetmeliği madde:7/3 (Değişik bent: RG.15/2/2008 – 26788) gereği Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu eğitmenlik belgesine sahip olanlar eşit eğitim aldıkları gerekçesi ile Profesyonel Sualtı Adamı Balıkadam Yeterlilik belgesi almaktadırlar.
Eşitlik ilkesi gereği, sahip olduğun Profesyonel Dalgıç/Balıkadam Yeterlilik belgem karşılığında TSSF Eğitmen Balıkadam Belgesinin tarafıma verilmesini.
Arz ederim.

barcın akkoca

Kullanıcı profilini gör

haklarımızın farkında olalım

Mesaj  Çağrı Varış Bir 12/11/2008, 11:37 am

en kısa zamanda cevap verilmesi dileğiyle

Çağrı Varış

Kullanıcı profilini gör

Geri: TSSF EĞİTMENLİK TALEBİ

Mesaj  barcın akkoca Bir 14/11/2008, 5:40 pm

Arkadaşlar müsteşarlıktan aşağıdaki gibi bir yazı geldi ve duyurular kısmında da aşağıdaki listede yazılan denlikleri
verecekleri yamakta. Bir bakın istersenizbana çok komik geldi.Prof.Sual.Adm.Yönetmeliğine göre diyor ancak öyle bir madde göremedim ben.

Sayın FAHRİ BARCIN AKKOCA

İlgi: 09/11/2008 tarih ve 13677 sayılı, başvurunuz.

İlgi mail mesajınızda edinmek istediğiniz bilgiler aşağıdadır.

Müsteşarlığımızın www.denizcilik.gov.tr internet adresinin Mevzuat/Ulusal Mevzuat/Yönetmelik bölümünde bulunan Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliği hükümlerine göre Müsteşarlığımız tarafından verilen profesyonel sualtıadamı yeterlik belgesine sahip sualtıadamları, talep etmeleri halinde Türkiye Sualtı Sporları (TSSF) tarafından adlarına sportif dalış belgesi düzenlenecektir. Sözkonusu belgelere ilişkin detaylı bilgi aynı internet adresinin Duyurular bölümünde yer almaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim

Cem ERDEM Müsteşar a.
Daire Başkanı

PROFESYONEL SUALTIADAMI YETERLİK BELGESİNE SAHİP OLAN SUALTIADAMLARININ
TSSF TARAFINDAN DÜZENLENEN SPORTİF AMAÇLI DALIŞ BELGESİ ALMA ŞARTLARI

Sahip olduğu profesyonel
sualtıadamı yeterliği Denkliği olarak belirlenen
sportif amaçlı dalış belgesi
Eğitmen sınavına katılabilmek için
gereken şartlar
1- Birinci Sınıf Dalgıç
Üç Yıldız Dalıcı
Müsteşarlığımız tarafından verilmiş profesyonel sualtıadamı yeterlik belgesi olduğuna dair liman başkanlığı tarafından verilen yazı ve belgenin aslı ile birlikte TSSF’na başvuru yapılması gerekmektedir.

- Bir yıldız Eğitmen sınavına katılabilmek için liman başkanlığı tarafından 50 adet dalış yaptığına dair onaylı yazı ve TSSF Donanımlı Dalış Talimatındaki istenen belgelerle ile TSSF tarafından yetkilendirilen dalış merkezlerine başvuru gerekmektedir.
2- Balıkadam Gaz Karışım ve
İkinci Sınıf Dalgıç Üç Yıldız Dalıcı
Müsteşarlığımız tarafından verilmiş profesyonel sualtıadamı yeterlik belgesi olduğuna dair liman başkanlığı tarafından verilen yazı ve belgenin aslı ile birlikte TSSF’na başvuru yapılması gerekmektedir.

2 - Bir yıldız Eğitmen sınavına katılabilmek için liman başkanlığı tarafından 25 metrenin altında 70 adet dalış yaptığına dair onaylı yazı ve TSSF Donanımlı Dalış Talimatındaki istenen belgeler ile TSSF tarafından yetkilendirilen dalış merkezlerine başvuru gerekmektedir.
3- Balıkadam İki Yıldız Dalıcı

-

barcın akkoca

Kullanıcı profilini gör

TSSF EGİTMENLİK

Mesaj  subseamayo Bir 14/11/2008, 10:17 pm

Örnekteki dilekceni ekleyerek bende mail attım bilgine .

subseamayo

Kullanıcı profilini gör

Mesaj  Canberk Bir 15/11/2008, 3:17 am

Buna denklik verebileceklerini zannetmiyorum. Alel acele verilmiş kararların düzenlenmesi sanırım mahkeme ye kalacaktır.
Bu ve bunun gibi konularda denizcilik müsteşarlığının bir şekilde <<yeter artık>> ikazı almasını nasıl sağlarız, ben bunun peşindeyim. Wink

Canberk

Kullanıcı profilini gör

Mesaj  barcın akkoca Bir 31/12/2008, 11:23 pm

Arkadaşlar Kasım başalarında hep beraber yaptığımız başvurulara gelen cevabı yukarıda yayınlamıştım. Profesyonel Sualtı Adamı yeterliliklerine verdikleri denklikleri müsteşarlık sitesinde yayınlamıştı.
Bunun üzerine ne gerekçeyle bu denklikleri verdikleri ve hangi kriterleri dikkate aldıkları, hangi kurum yada kuruluşlardan görüş aldıkları konusunda dernek olarak bilgi istemiştik.
Gelen cevap TSSF eğitim müfredatının ayrıntılı yazılmış hali ve görüş alınan kurum,kuruluşların listesinden ibaret. TSSF ne eğitim veriyormuşta haberimiz yokmuş. Tüpünü kuşanmayı bilmeyen dalış eğitmenlerinden bunların hiç haberi yok sanırım.
Bakın aşağıda görüş istedikleri kurum,kuruluşları yazıyorum
. Deniz Kuvvetleri Komutanlıı
. Sahil Güvenlik Komutanlığı
. Sağlık Bakanlığı
. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
. Gençlik ve Spor Müd.
. İ.Ü.Tıp.Fak.Sualtı Hekimliği Ana Bilkim Dalı
. Sualtı ve Hiperbarik Tıp Derneği
. Deniz Ticaret Odası
. Profesyonel Sulatı Adamları Derneği
. Avrupa Dalış Teknolojileri Komitesi
. Kıyı Emniyeti Genel Müd.
. Türkiye Denizcilik İşletmeleri
. İ.Ü Teknik Bilimler M.Y.O
. İstanbul Balıkadamlar ve Deniz Çalışanları Sosyal Dayanışma Derneği
. Müsteşarlığa bağlı Bölge Müdürlükleri

Birşey dikkatinizi çektimi? Listede TSSF yok.Sözde bu denklik yukarıda listelediğim kurum,kuruluşların görüşü sonucu verilmiş.Bana çok komik geldi ama müteşarlığın bu durumun mizah kısmına ilgi duyduğunu hiç zannetmiyorum.

Bu yazı neticesinde yukarıdaki liste muhatapları ile yazışacağız, ancak litenin en üzücü kısmı birçoğumuzun mezun olduğu Sualtı TEKNOLOJSİNİN sektörde lokomotif olmayı birtürlü beceremeyip bu konuda da çok etkisiz kalmasıdır.

barcın akkoca

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics